Diploma gehaald ?

Om het walgelijke vak Wiskunde zoveel mogelijk te vermijden, volgde Wilfried Vandaele Grieks-Latijnse humaniora aan het St.-Pieterscollege in Blankenberge. Hij deelde er de schoolbank met personages als VRT-journalist Chris De Nijs. De klastitularis van het eerste jaar was Michiel Alloo, vader van televisiemaker Luc, die toen als kleine hummel over de speelplaats huppelde.

Na de middelbare school ging Vandaele Germaanse filologie (Nederlands-Engels) studeren aan de Universiteit Gent. Latere beroemdheden die daar toen op de Blandijnberg werden opgemerkt, waren Marc Uytterhoeven, Paul D’Hoore, Jo Van Damme, Herman Brusselmans…


Opvoering van Shakespeares Twelfth Night in 1981. De onfortuinlijke die wordt weggedragen, is Dirk De Corte, voormalig directeur NT Gent.

Na het behalen van zijn licentiaatsdiploma Germaanse, werd hij ook licentiaat in de Pers- en Communicatiewetenschappen en geaggregeerde voor het hoger secundair onderwijs. Dat laatste wil zeggen dat hij dus ook les had kunnen geven. Gelukkig voor zovele jonge mensen koos hij uiteindelijk een ander beroep.